Om mig

Anita Osk Hilmarsdottir Fastrup er født i Reykjavik i 1966, og hendes islandske baggrund har sat sig spor gennem hele hendes fotografiske karriere.

I dag bor Anita  i Sønderjylland, og her finder hun langt størstedelen af de naturmotiver, hun holder meget af og ofte deler på sociale medier.

Interessen for fotografering blomstrede frem i 80’erne, hvor Anita gik rundt med faderens Pentax kamera og tog billeder af mennesker, der fascinerede hende. Især på en tur til London i de tidlige teenageår voksede interessen.

Der skulle dog gå en rum tid fyldt med uddannelse, børn og heste før hun fik sit eget spejlrefleks fra Canon (350d). Og så tog interessen fart. Især efter kurser hos hhv. Keld Sørensen og Vejle Grafiske Kurser tog den professionelle del af Anitas fotografering fart. Hun begyndte at tage rundt til koncerter og festivaler og blev hurtigt fotograf hos bla. Moonjam, Hvide Løgne og Best of Bowie. I dag bruger hun en betragtelig del af sin tid på almindelige portrætbilleder – også meget gerne af kæledyr – eller fotoserier fra bryllupper og barnedåber.

I sit daglige arbejde som webmaster på en erhvervsskole bliver der også tid til at tage billeder af ansatte og elever ved forskellige begivenheder eller til brug på sociale medier.

I 2020 tog Anita dronecertifikat og fik sin egen fotodrone.

Man finder Anitas billeder på denne hjemmeside, på Facebook og Instagram, og vil man have høje opløsninger, kan et udvalg af hendes billeder hentes gratis på www.pixabay.com